Ana içeriğe atla

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Hakkında Genel Bilgi

Bahar yarıyılı sonu itibarı ile mezun olması beklenen öğrencilerin listesi

Mezuniyeti beklenen lisans öğrencilerimizin listeleri Öğrenci İşleri Müdürlüğü web sayfasında yayınlanmıştır. Herhangi bir nedenle adınızın listelerde yer almayacağını düşünerek, listeleri kontrol etmenizde yarar vardır.

Listeye ulaşmak için tıklayınız.

Törene katılabilecek olan öğrenciler

Mezuniyet törenine 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı kesin mezunları ile mezun adayları katılabilecektir. Mezuniyet töreni kitapçığında da bu öğrencilerin isimleri yer alacaktır.

  1. Güz ve Bahar dönemi kesin mezunları
  2. Yaz okulu sonunda mezun olması beklenen öğrenciler
  3. İlgili yönetmeliğin 34-2 maddesi kapsamında mezuniyet bütünleme sınavı ile mezun olabilecek öğrenciler
  4. Eylül ayına kadar jüriye girme durumunda olan yüksek lisans öğrencileri
  • 1. grupta olan öğrencilerden mezuniyet törenine katılmayacak öğrenciler ile 2., 3. ve 4. grupta olan öğrencilerin tümü, aşağıda belirtilen web sayfasında yer alan dilekçe formunu 13-26 Haziran 2019 tarihleri arasında, oim@tedu.edu.tr e-posta listesine ileteceklerdir. E-posta konu başlığının “mezun adayları” olarak belirtilmesi gerekmektedir.

Mezun adayı formu için tıklayınız.

Program birincileri

Program birinciliklerine aday olanların yarıyıl sonu notları ilan edildikten sonra Öğrenci İşleri Müdürlüğü ile irtibat kurmaları gerekmektedir.

Program birincileri Mezuniyet Töreni tarihi itibarı ile saptanmaktadır. Geçerli mazereti olduğu halde I (Incomplete) ve benzeri notu olan ve törenden sonra mezun olacak öğrenciler için derecelerde değişiklik yapılmaz.

Kayıt sildirme

Mezuniyet koşullarını sağlayan öğrencilerin TEDÜ diplomalarını alabilmeleri için kayıt sildirme işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

Kayıt sildirme işlemlerine ilişkin bilgiler aşağıdaki adreste yer almaktadır.

https://registrar.tedu.edu.tr/tr/registrar/kayit-sildirme-islemleri

Lise diplomaları Mezuniyet Tören tarihinden sonra Öğrenci İşleri Müdürlüğü’nden alınabilir.

Öğrenim ücreti borcu olan öğrenciler

Bazı öğrencilerimiz, öğrenim ücretini taksitle ödemek üzere dilekçe vererek onay almış, ancak taksitlerini ödememiş olabilir. Bu öğrenciler borçlu durumdadırlar. Bu öğrencilerimizin törenden önceki hafta Mali İşler Müdürlüğü ile irtibata geçerek borçlarını ödemeleri gerekmektedir. Aksi takdirde törende diplomalarını alamayacaklardır.

Akademik giysi

Mezuniyet Törenine öğretim elemanları ve öğrenciler akademik giysi ile katılacaklardır. Akademik giysiler Öğrenci Dekanlığı’ndan alınacak ve tören sonrasında iade edilecektir. Akademik giysisi olmayanların tören alanına girişine izin verilmeyecektir.

Tören oturma düzeni ve diplomaların dağıtımı

Mezunlar sahaya girip yerlerine oturduktan sonra yerlerinden kalkmayacak, diplomalarını aldıktan sonra tekrar yerlerine oturacaktır.

Tören başladıktan sonra sunucu tek tek program isimlerini anons edecek, ilgili programın mezunları toplu halde ayağa kalkacak ve tekrar yerlerine oturacaktır.

Öncelikle kesin mezunların diplomaları dağıtılacak. Daha sonra mezun adaylarının Diploma Töreni Katılım Belgeleri Dağıtılacaktır.

Fotoğraf çekimi

Tören platformunda diploma alırken tüm mezunların fotoğrafları tek tek çekilecektir. Bu nedenle sahaya girip yerinize oturduktan sonra fotoğraf çekme amacı ile oturma düzeni bozulmayacaktır.

Öğrenci belgesi

Lisans programları ile tezsiz yüksek lisans programlarında mezuniyet tarihi ilgili yarıyıl notlarının ilan tarihi, tezli yüksek lisans programlarında ise tez sınavı jüri tarihidir. Mezuniyet tarihinden sonra öğrenci belgesi verilmez.

İletişim bilgileri

Gerektiğinde mezunlara ulaşılabilmesi açısından iletişim bilgilerinin (adres, telefon) güncel olması önemlidir. Öğrencilerin portal üzerinde mevcut olan bu bilgileri kontrol etmesi, eksik ve/veya değişen adres bilgilerini oim@tedu.edu.tr e-posta listesine iletmesi beklenmektedir.