LYS Kayıt İşlemleri

T.C.

TED ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Müdürlüğü

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Yükseköğretime Geçiş ve Lisans Yerleştirme Sınavlarında gösterdiğiniz başarıdan dolayı siz değerli öğrencilerimizi kutlar, öğrenim hayatınızda başarılarınızın devamını dileriz.

Aşağıda kesin kayıt işlemleri ile ilgili bilgiler ve gerekli belgeler bulunmaktadır. Aşağıda yer alan bilgiler size kesin kayıt süresince yapmanız gerekenleri ve sizden istenen belgeleri göstermektedir. Bu yazıyı dikkatlice okuyup her adımı özenli bir şekilde yerine getirirseniz yapacağınız kayıt sorunsuzca bitirilmiş olacaktır.

KAYIT İŞLEMLERİ

2016- LYS sonucunda üniversitemizin herhangi bir bölüm/programına yerleştirilen adaylar için kayıtlar aşağıdaki tarihlerde gerçekleştirilecektir.

Eğitim Fakültesi : 15 Ağustos 2016

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi : 16 Ağustos 2016

Mühendislik Fakültesi : 17-18 Ağustos 2016

Mimarlık Fakültesi : 19 Ağustos 2016

ÖĞRENİM ÜCRETİ VE KATKI PAYI

Öğrenim ücretleri 15 – 19 Ağustos 2016 tarihleri arasında TC Kimlik numarası ile birlikte Deniz Bank aracılığıyla yapılabilir.

2016-2017 yılı için belirlenen öğrenim ücreti 27.500 TL+%8 KDV dir.

Burs oranlarına göre 2016-2017 Eğitim Ücretleri aşağıdaki gibidir;

Tam Ücretli: 27.500,00-TL+%8 KDV= 29.700,00-TL

%25 Burslu: 20.625,00-TL+%8 KDV= 22.275,00-TL

%50 Burslu: 13.750,00-TL+%8 KDV= 14.850,00-TL

2016 LYS sonucunda üniversitemizin herhangi bir bölüm/programına yerleştirilen adaylardan kayıt yapacak olanlar ilgili tarihlerde kendilerinden talep edilen belgelerle birlikte kesin kayıt işlemini TED Üniversitesi Ziya Gökalp Caddesi Kolej adresinde gerçekleştirebilir.

KAYIT YAPTIRACAK ADAYLAR İÇİN GEREKLİ BELGELER

15-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacak olan kesin kayda gelirken aşağıdaki evrakla beraber söz konusu belgeleri getirerek kayıt masasındaki görevlilere teslim ediniz.

• Öğrenci özlük bilgi formu ve İngilizce Dil Okulu formu (Formları çıktı alarak imzalı bir şekilde teslim ediniz.)
  • Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesinin aslı (noter tasdikli ve/veya fotokopi kabul edilmeyecektir)
  • 4 adet 4,5 x 6 cm boyutunda fotoğraf
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • ÖSYM sonuç belgesi (internet çıktısı)
  • Öğrenim ücreti makbuzu
  • Engelli Öğrenciler İçin Sağlık Raporu(Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılama güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyanlar için)
  • 1994 ve önceki yıllarda doğan erkek adaylar için Askerlik Tecil Belgesi, (Askerlik Şubelerinden alınan belgenin aslı olmalıdır.) Askerlik görevini yapmış olanlar için terhis belgesi.

DERS KAYDI

Kesin kayıt işleminizi yaptıktan sonra, İngilizce Dil Okulu’nu atlayarak bölüme geçen öğrenciler için 19-22 Eylül 2016 tarihleri arasında öğrenci bilgi sistemine ( https://my.tedu.edu.tr/irj/portal ) girerek 2016-2017 eğitim öğretim yılı güz dönemi ders kaydınızı yapmanız gerekmektedir.

Öğrenci bilgi sistemi giriş menüsünde;

Kullanıcı adı; TC Kimlik numaranız

Şifre ise; Kayıtlar esnasında verilen şifreler

İZİN/KAYIT DONDURMA

Kesin kayıttan sonra, öğrenimine sağlık, askerlik, maddi ve ailevi nedenler ile devam etmek istemeyen öğrencilerden, bir veya iki yarıyıl izin isteyenler, gerekçelerini belirterek, 21 Ekim 2016 tarihine kadar izinli ayrılma formu ile İlgili Fakülteye başvurabilirler.

ÖNEMLİ !!!

Süresi içerisinde şahsen kayıt yaptırmayan ve işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

Kayıt tarihleri arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

Kesin kayıt için şahsen başvurmanız gerekmektedir. Postayla veya eksik belgeyle kayıt yapılmaz.

Kayıt süreleri içinde bu işlemleri yapıp belgelerini teslim etmeyenlerin kayıtları geçersiz sayılacaktır.

Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.

Üniversitemiz 2016-2017 eğitim öğretim yılı akademik takvimine buradan ulaşabilirsiniz.