Başvuru Sonuçları ve Kesin Kayıt İçin Yapılması Gereken İşlemler

2023-2024 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Kurum İçi Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

2023- 2024 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Kurumlararası Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

Yatay geçiş hakkı kazananlar akademik takvimde belirtilen tarihte ilan edilir.  Akademik takvim için tıklayınız.

Öğrenciler yatay geçiş kapsamında kabul edildikleri ilk yarıyıl kayıt yaptırmak zorundadırlar. Aksi takdirde programa kayıt hakkını kaybederler.

Yatay geçiş programlarına yeni kabul edilen öğrencilerin kayıt tarihleri
İngilizce Yeterlik Sınavı (EPE)
İngilizce Yeterlik Sınavı (EPE) Sonuçların İlanı

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

• Kesin Kayıt formu için tıklayınız (Yatay Geçiş, Çap/Yap Veya Lisansüstü Programlar İçin Kayıt Formu)
  • Öğrenim ücreti banka dekontu (öğrenim ücreti ile ilgili bilgiler için tıklayınız)
  • 1 adet vesikalık fotoğraf  (TEDÜ dışından gelen öğrenciler için)
  • Yatay geçişine engel bir durum olmadığına dair onaylı yazı  (Yurtiçinde TEDÜ dışından gelen öğrenciler için)
  • Başvuru esnasında yüklenen belgelerin asılları kayıt sırasında tarafımıza elden teslim edilecektir.
  • Kurumsal Kullanıcı Hesabı Tanımlama Formu için tıklayınız

AÇIKLAMALAR

• Kayıtlar Öğrenci İşleri Müdürlüğü tarafından ilan edilen tarihler arasında yüzyüze gerçekleştirilecektir.
  • Yatay geçiş yapan öğrencilerin kayıt işlemlerine başlamadan önce ilgili yarıyıl için öğrenim ücretini ödemeleri gerekmektedir.
  • Kayıt evraklarının teslimi için TEDÜ dışından gelen öğrencilerin kampüse gelmesi gerekmektedir.
  • TEDÜ öğrencileri kayıt formlarını akademik takvimde belirtilen tarihler içerisinde oimkayit@tedu.edu.tr mail adresine göndermeleri gerekmektedir.
  • TEDÜ dışından gelen öğrencilere TEDU kullanıcı hesap bilgileri (TEDUPass ve MyTEDU Portal) Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü tarafından kayıt esnasında belirttikleri e-posta adresine iletilecektir.
  • TEDÜ dışından gelen öğrenciler https://my.tedu.edu.tr adresinden TEDÜ Öğrenci Portalına girerek Öğrenci Bilgi Güncelleme Formu ile birlikte portalde bulunan diğer formları dolduracaktır.

Masaüstü uygulama için tıklayınız.

Mobil uygulama için tıklayınız.

• Bahar yarıyılında yatay geçiş yapan öğrenciler TEDÜ Yeni Öğrenci Anketi dolduracaktır. Ankete ulaşmak için tıklayınız.
  • Bahar yarıyılında yatay geçiş yapan öğrenciler için Üniversite’ye Uyum Programı tarihleri daha sonra açıklanacaktır.

Uyum Programı için tıklayınız.

• Akademik danışmanlar ilgili Fakülte Sekreterlerinden öğrenilecektir. Öğrenci danışmanı ile görüştükten sonra, intibak kararı dikkate alınarak MyTEDU portal üzerinden ders kaydının yapılması gerekmektedir.
  • Kurumiçi aynı  fakülte içinde yatay geçiş yapan öğrencilerin kimlik kartları değişmeyecektir. Kurumiçi farklı fakülte, TEDÜ dışından yatay geçiş yapan öğrenciler için yeni kimlik kartı hazırlanacaktır. Kimliği hazırlanan öğrenciler TEDÜ Kimlik kartlarını her pazartesi saat 10:00-14:00 aralığında Fatma-Semih Akbil Fuaye alanında DenizBank görevlilerine kimlik ibraz ederek kartlarını teslim alabilirler.